torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Stora poster i NP3 byter ägare – Bäckvall i farten igen?

Publicerad: 22 januari 2018, 21:07

Foto: Anna Bristrand.

ABG Sundal Collier mäklade på måndagen två stora aktieposter i NP3 Fastigheter. Sammanlagt uppgår de två posterna till 517 061 aktie, vilket i runda slängar motsvarar 1 procent av kapitalet i bolaget.

Ämnen i artikeln:

AktieserviceLars Göran BäckvallNP3 FastigheterSagax

ABG Sundal Collier mäklade på måndagen två stora aktieposter i NP3 Fastigheter. Sammanlagt uppgår de två posterna till 517 061 aktie, vilket i runda slängar motsvarar 1 procent av kapitalet i bolaget.

Klockan 15:41 på eftermiddagen bytte 300 000 aktier ägare i en transaktion som genomfördes internt och till kursen 60 kronor. Cirka 90 minuter senare mäklade ABG sedan en post om 217 061 aktier till samma kurs. Det framgår av Fastighetsnytt Aktieservice.

Då dessa två poster var de enda över 1250 aktier i storlek som bytte ägare under dagen, och dessutom var de enda som var till kursen 60, så är det rimligt att dra slutsatsen att de var kopplade till varandra och sannolikt låg samma investerare bakom transaktionerna.

I det sammanhanget är det värt att minnas att det Sundsvallsbaserade bolagets huvudägare Lars Göran Bäckvall har varit synnerligen aktiv i handeln med NP3-aktier på sistone. Det är därför ingen högoddsare att Bäckvall ännu en gång varit i farten. I så fall får vi veta det inom kort då Bäckvall måste registrera sina affärer med NP3-aktier i insynsregistret. Dessutom börjar han närma sig flaggningsgränsen på 20 procent.

Det andra alternativet är att Sagax, med vd David Mindus i spetsen, som är NP3:s näst största ägare har ökat sin andel.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev