Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Stor resultatförbättring för Trianon

Publicerad: 21 augusti 2019, 07:46

Olof Andersson, vd för Trianon.

Foto: Anna Bristrand.

Malmöbolaget Trianons förvaltningsresultat ökade 37 procent i det andra kvartalet då minskade vakanser och lägenhetsuppgraderingar bidragit till stigande hyresintäkter.


Ämnen i artikeln:

Trianon Fastigheter

Malmöbolaget Trianons förvaltningsresultat ökade 37 procent i det andra kvartalet då minskade vakanser och lägenhetsuppgraderingar bidragit till stigande hyresintäkter.

Förvaltningsresultatet på 46,2 miljoner kronor i det andra kvartalet är det högsta någonsin för ett enskilt kvartal. Under motsvarande period förra året uppgick förvaltningsresultatet till 33,7 miljoner kronor.

Räknat på rullande tolv månader ligger ökningen av förvaltningsresultatet på 19 procent, vilket är en bra bit över målet om en tillväxt på 12 procent per år. Det rullande förvaltningsresultatet har förbättrats under en lång följd av kvartal i följd men ökade klart snabbare i det här kvartalet än tidigare.

Bolagets vd Olof Andersson hänför resultatförbättringen till god kostnadskontroll, minskad vakansgrad, förvärv och uppgradering av lägenheter.

– Vår höga andel bostads- och samhällsfastigheter i portföljen om 73 procent värderade till en en genomsnittlig avkastning om 4,3 procent och som dessutom är belägna i en region med stark befolkningstillväxt och bostadsbrist, gör att vi ser en fortsatt gynnsam marknad, skriver Olof Andersson i vd-ordet.

Positiv nettouthyrning
Nettouthyrningen uppgick till 12,4 miljoner kronor under det andra kvartalet, upp från 7,3 miljoner kronor under motsvarande period förra året. Den ekonomiska uthyrningsgraden uppgick den 30 juni 2019 till 93 procent, att jämföra med 88 procent för ett år sedan.

Olof Andersson pekar på att uthyrningen av fastigheten Entré och i Rosengård gått bra.

– Under Q2 tecknade vi flera nya hyresavtal, främst för vårt stadsdelscentrum Entré och vakansgraden minskar successivt kommande kvartal. Vi har därmed uppnått en uthyrningsgrad på cirka 80 procent jämfört med 48 procent när vi tog över fastigheten sommaren 2017, skriver han.

Hyresintäkterna ökade med 31 procent i det andra kvartalet till 112,2 miljoner kronor, jämfört med 85,5 miljoner kronor samma period året innan.

Trianons aktie avancerar 5 procent efter rapporten men det är väldigt lite handel med aktien.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Trianon Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.