onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Stor premie när Klövern ökar i Tobin

Publicerad: 3 september 2018, 09:27

Bild: Riksbanken

Klövern ökar ägarandelen i Tobin till omkring 70 procent genom att förvärva avgående vd Erik Karlins och transaktionschefen Johan Varlands aktier till en premie om hela 50 procent.

Ämnen i artikeln:

Klövern FastigheterTobin Properties

Klövern ökar ägarandelen i Tobin till omkring 70 procent genom att förvärva avgående vd Erik Karlins och transaktionschefen Johan Varlands aktier till en premie om hela 50 procent. Nyheten följer på morgonens besked att Erik Karlin avgår som vd för Tobin med omedelbar verkan.

Klövern förvärvar totalt 3 237 500 stamaktier från Karlin och Varland till kursen 17 kronor per aktie, vilket summerar till drygt 55 miljoner kronor. Det innebär en premie på drygt 50 procent mot fredagens stängningskurs om 11,30 kronor. Tobin stiger 26 procent till 14,20 kronor på måndagseftermiddagen i livlig handel. Klövern tappar däremot 0,4 procent.

Transaktionen innebär att Klövern ökar sin andel i bostadsbyggaren till 69,8 procent av kapitalet och 71,3 procent av rösterna. Vid utgången av det andra kvartalet kontrollerade Klövern 62,1 procent av aktierna och 63,4 procent av rösterna.

Karlin var fram tills idag näst största ägare i Klövern med 2 miljoner aktier, motsvarande knappt 5 procent av kapital och röster. Varlands innehav uppgick till 1 237 500 aktier.

Klövern köper aktierna genom dotterbolag Dagon. Transaktionen med Varland sker genom dennes helägda bolag Egobox AB.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev