Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Stoppar uttag ur brittiska fastighetsfonder

Publicerad: 6 juli 2016, 04:43

Foto: Adrian Pingstone/Wikimedia.

Aviva och Standard Life, två stora brittiska fondförvaltare, har begränsat möjligheterna för sina kunder att ta ut pengar ur fonder med innehav i brittiska fastigheter.


Ämnen i artikeln:

BrexitStandard Life

Aviva och Standard Life, två stora brittiska fondförvaltare, har begränsat möjligheterna för sina kunder att ta ut pengar ur fonder med innehav i brittiska fastigheter. Förklaringen man ger är extraordinära marknadsförhållanden, vilket avser den turbulens som uppstått på den brittiska marknaden i kölvattnet av Brexit-omröstningen. Besluten kommer då stora utflöden ägt rum efter omröstningen 21 juni.

Det rapporterar Six News och hänvisar till Dow Jones Newswires.

Avivas och Standard Lifes agerande har satt bygg- och fastighetsaktier under ytterligare press på Londonbörsen och dessutom har de två fondbolagens aktier fallit rejält sedan de kommunicerade sina beslut.

– Dominobrickorna börjar att falla i den brittiska kommersiella fastighetsmarknaden då ännu en fond låser dörrarna en fond låser dörrarna till följd av de utflöden som följt det brittiska Brexit-utfallet, säger Laith Khalaf, analytiker på Hargreaves Landsdown, till Dow Jones.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

BrexitStandard Life

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.