Måndag13.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Stockholm och Göteborg korrekt prissatta

Publicerad: 23 Maj 2014, 06:22

Kontorsmarknaderna i Stockholm och Göteborg är inte längre överprissatt enligt DTZ:s Fair Value Index. I den senaste uppdateringen av indexet, kvartal 1 2014, har marknaden i Sveriges två största städer gått från att vara kall (överprissatt) till varm (korrekt prissatt).


Ämnen i artikeln:

DTZ

Enligt Karin Witalis, Head of Research för DTZ i Sverige, innebär det att fastighetsinvesteringar har blivit mer attraktiva jämfört med andra placeringar. Hon påpekar även att marknaden för industrifastigheter i Göteborg fortfarande är en het marknad enligt undersökningen vilket innebär att marknaden fortsatt anses vara underprissatt.

Sett till hela Europa hamnar index på 74 och stiger från föregående kvartals värde på 72. Indexet rör sig i intervallet 0-100 där 0 betyder att samtliga marknader är överprissatta och 100 att samtliga marknader är underprissatta. Undersökningen gjordes för 127 europeiska marknader varav 65 klassades som heta, 42 som varma och 10 som kalla. Nio marknader nedgraderades (åt det kallare hållet) medan elva marknader uppgraderades. Bland de uppgraderade marknaderna är Barcelona, Amsterdam och Köpenhamn som samtliga ses som underprissatta.

Efterfrågan på fastigheter bedöms förbli stark de kommande tolv månaderna men stigande räntor på obligationsmarkanden kommer dock att minska möjligheterna till överavkastning från fastigheter. Fair Value Index förväntas sjunka gradvis under året.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

DTZ

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.