Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Stibor stabiliserar sig

Publicerad: 24 november 2014, 10:51

Tremånaders Stibor-räntan noterades på måndagen till 0,275 procent. Efter att ha först sjunkit rejält, från 0,352 till 0,244 procent, mot slutet av oktober och till följd av Riksbankens beslut att sänka reporäntan till noll procent steg räntan igen ganska raskt till 0,273 procent den 7 november och på den nivån verkar den nu har stabiliserat sig.


Ämnen i artikeln:

RiksbankenStibor

Tremånaders Stibor-räntan noterades på måndagen till 0,275 procent. Efter att ha först sjunkit rejält, från 0,352 till 0,244 procent, mot slutet av oktober och till följd av Riksbankens beslut att sänka reporäntan till noll procent steg räntan igen ganska raskt till 0,273 procent den 7 november och på den nivån verkar den nu har stabiliserat sig. Sedan 7 november har Stibor 3M rört sig inom intervallet 0,269-0,276 procent enligt siffror på Riksbankens hemsida.

Stibor står för Stockholm Interbank Offered Rate och är den ränta bankerna erbjuder varandra på den så kallade interbank-marknaden. Den används ofta som en referenspunkt vid emission av företagsobligationer och utgör således en grund till de flesta av fastighetsbolagens lånevillkor på obligationsmarknaden.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

RiksbankenStibor

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.