Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Stendörrens budkommitté nobbar EQT

Publicerad: 29 november 2018, 07:10

Foto: Dreamstime.

Stendörrens oberoende budkommitté rekommenderar enhälligt aktieägarna att tacka nej till EQT Real Estates bud. Det skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande.


Kommitténs ställningstagande baseras bland annat på Stendörrens nuvarande ställning, aktiemarknadens värdering av bolaget i relation till jämförbara noterade bolag, aktiekursutveckling och Stendörrens förväntade framtida utveckling.

Slutsatsen är att budkommittén anser att erbjudandet inte är skäligt ur ett finansiellt perspektiv för aktieägarna. Kommittén hänvisar bland annat till att budet om 100,25 kronor per aktie motsvarar en rabatt om 8,5 procent jämfört med bolagets senast rapporterade långsiktiga substansvärde (EPRA NAV) om 109,6 kronor.

Kommittén tycker dock att det är positivt för Stendörren att en välkänd investerare som EQT Real Estate blir ny huvudägare och kan bidra till bolagets fortsatta utveckling genom sin tillgång till nätverk, kapital och kompetens.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.