Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Stendörren vinnare efter indexinkludering på stökig börs

Publicerad: 8 september 2022, 14:19

Foto: Getty Images

Stockholmsbörsen inledde torsdagshandeln uppåt tillsammans med ledande Europabörser innan indexet vek av nedåt. Stendörren handlades upp 16,3 procent efter Epra-nyheten. Även SBB steg efter den senaste storaffären.


Ämnen i artikeln:

StockholmsbörsenStendörren FastigheterSBB Fastigheter

Storbolagsindexet OMXS30 stängde 0,5 procent upp på torsdagen vid nivån 1.907, med aktier för 16,6 miljarder kronor omsatta på börsen i sin helhet. I Europa var tyska DAX ned med 0,1 procent medan franska CAC40 steg 0,3 procent.

Indexet toppades av SBB, som har tecknat en avsiktsförklaring om att avyttra en fastighetsportfölj till ett överenskommet fastighetsvärde om cirka 9 miljarder kronor. Fastighetsvärdet för portföljen är i linje med det bokförda värdet per det andra kvartalet 2022. Aktien steg 4,2 procent.

En notabel rörelse utanför storbolagsindexet var att fastighetsbolaget Stendörren lyfte 14,4 procent efter beskedet om att bolaget plockas in i det globala fastighetsindexet Epra, som står för European Public Real Estate Association, från och med 19 september.

ECB levererade den största räntehöjningen hittills under torsdagseftermiddagen med -0,75 procentenheter till en styrränta på 1,25 procent. I samband med detta besked tacklade indexen i Europa av, trots att beskedet var någorlunda väntat. Centralbanken ser en betydande inbromsning av ekonomin under andra halvåret och anser fortsatt att det finns skäl att ”frontladda” med höjningar för att tämja inflationen.

 

 

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.