lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Stendörren vidgar vyerna – etablerar sig i Västsverige

Publicerad: 20 juli 2021, 12:14

Erik Ranje, vd på Stendörren. Foto: Qimage

Fastighetsbolaget Stendörren ökar både förvaltningsresultat och driftöverskottet för det andra kvartalet, samt etablerar sig i Västra Götaland.

Ämnen i artikeln:

MälardalenStendörren FastigheterBotkyrkaBotkyrka kommunStockholmBorås

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


Stendörren äger huvudsakligen lokaler för lager, logistik och lätt industri i Storstockholm och Mälardalsregionen, men köpte nyligen Vattnet 6 och 7 i Viared, Borås, vilket är bolagets första affär utanför den befintliga regionen. 

– Vi lämnar en händelserik period bakom oss med flera förvärv. Genom förvärven i Viared etablerar vi oss i Borås, som är ett av Sveriges bästa logistiklägen, i ett ypperligt skyltläge utmed väg 40, säger bolagets vd Erik Ranje i rapporten.

De två fastigheterna är moderna och fullt uthyrda på långa hyresavtal. Bolaget har även sökt bygglov för att utveckla cirka 350 bostäder i egen regi i Botkyrka. 

– Det utgör en milstolpe i vår målsättning att utveckla bostäder även inom Stendörrens befintliga bestånd. 

Precis som under första kvartalet påvisar andra kvartalet mycket stark uthyrning, där nya hyresavtal med ett årshyresvärde om cirka 24 miljoner kronor har tecknats. 

I går beslutade styrelsen också att justera sin utdelningspolicy, samt addera tillväxt i långsiktigt substansvärde som finansiellt mål. 

– Bakgrunden är att vi sedan början på förra året metodiskt gått igenom vår fastighetsportfölj, fastighet för fastighet, för att hitta ytterligare värdeskapande projekt inom den befintliga portföljen, säger Erik Ranje.

Vissa av de nya projekten redovisas i kvartalsrapporten. Efter skatt blev resultatet för Stendörren 350 miljoner kronor (21) under kvartalet, vilket motsvarade 11:84 kronor per stamaktie efter utspädning (0:25).

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev