fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Starwoods bud för lågt enligt Victoria Parks styrelse

Publicerad: 13 april 2018, 05:00

Foto: Dreamstime.

Victoria Parks styrelse anser att Starwoods bud på bolaget är för lågt och rekommenderar därför stamaktieägare att inte acceptera budet. Däremot ställer sig styrelsen positiv till budet på preferensaktierna

Ämnen i artikeln:

Starwood Capital GroupVictoria Park Fastigheter

Victoria Parks styrelse anser att Starwoods bud på bolaget är för lågt och en enig styrelse rekommenderar därför stamaktieägare att inte acceptera budet. Däremot ställer sig styrelsen positiv till budet på preferensaktierna. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på fredagen.
Bland annat hänvisas till att substansvärdet, exklusive utdelning på stamaktier, haft en årlig tillväxttakt på 49 procent de senaste tre åren.
“Mot bakgrund av ovanstående är det styrelsens bedömning att Erbjudandet inte återspeglar Victoria Parks fulla värde. Samtliga styrelsens ojäviga ledamöter har därför enat sig om att rekommendera Victoria Parks aktieägare att inte acceptera Erbjudandet såvitt avser stamaktierna av serie A och serie B men däremot avseende preferensaktierna”, skriver bolaget, som vid sin bedömning utgått från ett värderingsutlåtande (fairness opinion) från Handelsbanken Capital Markets.
Storägaren Greg Dingizian och Isabelle Wikner, som genom närstående åtagit sig att acceptera erbjudandet deltog inte vid handläggningen av beslutet.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev