fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Startar nytt bolag – siktar på börsen

Publicerad: 2 juli 2018, 17:33

Jan-Erik Höjvall och Björn Rosengren skriver under.

Offentliga Hus, Amasten och Samhällsbyggnadsbolaget startar ett nytt bolag där man samlar bolagens befintliga studentbostäder i Sverige. Ambitionen är att växa till 2-3 miljarder.

Ämnen i artikeln:

Björn RosengrenOffentliga HusStudentbostäder i SverigeIlija Batljan

Offentliga Hus, Amasten och Samhällsbyggnadsbolaget startar ett nytt bolag där man samlar bolagens befintliga studentbostäder i Sverige. Ambitionen är att växa till 2-3 miljarder och noteras på börsen. Planerna presenterades under en pressträff under Almedalsveckan.

Det nya bolaget, Studentbostäder i Sverige AB, består initialt av 21 fastigheter med cirka 1 400 studentbostäder med 900 miljoner i fastighetsvärde. I dagsläget ligger tyngdpunkten i södra och mellersta Sverige, men ambitionen är att bli rikstäckande.

– Bakgrunden ligger i att flera av aktörerna äger studentbostäder, men det administrativa arbetet har blivit för stort. Nu har vi buntat ihop bolagens studentbostäder, där Offentliga Hus går in med flest och därför blir störst ägare, säger Björn Rosengren, styrelseordförande i det nya bolaget till Fastighetsnytt.

Vd för bolaget blir Rebecka Eidenert, närmast projektledare på Rikshem.

– Målet är att hamna kring 2 miljarder i fastighetsvärde, vilket mer än dubblar dagens värde. På två till tre års sikt är målet att börsintroducera bolaget, säger Björn Rosengren. Min ambition är dock att bygga det så att det är börsfähigt redan från början vad gäller system och administration.

Förutom att fortsätta expandera genom köp är ambitionen att även bygga nya studentbostäder själva.

Avtalen är villkorade av finansiering och tillträde beräknas till månadsskiftet augusti/september.

Maria Nordlander
Mattias Fröjd

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev