Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Stärker kontrollen över Victoria Park

Publicerad: 23 augusti 2016, 13:05

Greg Dingizian.

ABG Sundal Collier och Swedbank förmedlade på tisdagseftermiddagen en bytesaffär med en miljon A-aktier och lika många B-aktier i Victoria Park.


Ämnen i artikeln:

Greg DingizianVictoria Park Fastigheter

ABG Sundal Collier och Swedbank förmedlade på tisdagseftermiddagen en bytesaffär med en miljon A-aktier och lika många B-aktier i Victoria Park. Klockan 15:40:45 mäklade de två mäklarhusen en miljon B-aktier i bolaget till kursen 25 kronor och sex sekunder senare mäklade man lika många A-aktier till kursen 25,1 kronor. Det framgår av Fastighetsnytt Aktieservice.

Med största sannolikhet rör det sig om en bytesaffär där en aktieägare stärker sin kontroll över det Malmöbaserade bolaget då A-aktierna ju ger tio gånger fler röster än vad B-aktierna gör. Sannolikt är det huvudägaren och exekutiva styrelseordföranden Greg Dingizian som har köpt A-aktierna då han har gjort liknande affärer vid flertalet tidigare tillfällen.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.