Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag16.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Stark utveckling för Corems aktieinnehav 

Publicerad: 9 Januari 2020, 14:05

Eva Landén, vd på Corem.

Foto: Corem.

Corem Property Group meddelar att bolaget haft en positiv värdeutveckling på sina aktieinnehav i andra fastighetsbolag under det fjärde kvartalet.


Ämnen i artikeln:

Corem Property Group

Corem Property Group meddelar att bolaget haft en positiv värdeutveckling på sina aktieinnehav i andra fastighetsbolag under det fjärde kvartalet.

Corem har sedan 2008 ägt aktier i Klövern. Det innehavet redovisas sedan den 1 juli 2019 som finansiella tillgångar värderade till verkligt värde. Därutöver har Corem kortfristigt placerat pengar i aktier i fastighetsbolag noterade på nordiska börser.

Värdeförändringar på finansiella placeringar förväntas 2019 totalt sett uppgå till 784 miljoner kronor i det fjärde kvartalet, varav innehavet i Klövern bidragit med 643 miljoner. Bolagets övriga, kortfristiga, finansiella placeringar svarar för 141 miljoner. Av dessa har 30 miljoner realiserats under det fjärde kvartalet.

För helåret 2019 beräknas värdeförändringar från finansiella placeringar uppgå till 1 089 miljoner kronor. Av dessa är Klöverns bidrag 919 miljoner medan övriga finansiella placeringar svarar för resterande 170 miljoner.

Corems kortfristiga placeringar i andra noterade fastighetsbolag uppgick per den 31 december till ett verkligt värde om 1 545 miljoner kronor, och aktier i Klövern till ett verkligt värde om 3 191 miljoner.

Corem har i övrigt ännu inte sammanställt sitt resultat för det fjärde kvartalet 2019 eller för helåret. Bokslutskommunikén offentliggörs den 18 februari 2020.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Corem Property Group

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.