Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Stänger fond med 3,6 miljarder i kapital

Publicerad: 13 juni 2019, 07:34

Bild: Riksbanken

Fondförvaltaren Genesta Property Nordic har genomfört en första stängning av sin tredje value-add fond och rest 3,6 miljarder kronor till fonden. Fondens investerargrupp består av åtta investerare som alla haft kapital i Genestas tidigare fonder.


Ämnen i artikeln:

Genesta Property

Fondförvaltaren Genesta Property Nordic har genomfört en första stängning av sin tredje value-add fond och rest 3,6 miljarder kronor till fonden. Fondens investerargrupp består av åtta investerare som alla haft kapital i Genestas tidigare fonder, meddelar bolaget.

Man siktar på en årlig avkastning om 12-14 procent och huvudsakligen kommer man att investera i kontor i de nordiska huvudstadsregionerna men även logistik och handel i samma regioner samt i större regionstäder.

Totalt förväntar man sig att fonden kommer att ha en investeringsvolym på cirka 10 miljarder kronor vilket då inkluderar målet om total 5 miljarder i rest kapital samt en finansiell hävstång.

– Vi är väldigt nöjda med det starka stödet vi har från våra befintliga investerare. Detta är ett bevis på våra tidigare fonders framgångar och att våra klienter tror på vår strategi, säger David Neil, VD och en av Genestas grundare, i ett pressmeddelande.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Genesta Property

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.