Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Stabilt som väntat av Hufvudstaden

Publicerad: 22 augusti 2016, 11:32

Nordiska Kompaniet är en av klenoderna i Hufvudstadens fastighetsbestånd.

Hufvudstaden rapporterar ett driftnetto om 301,9 miljoner från sin fastighetsverksamhet under andra kvartalet. Jämfört med motsvarande kvartal ifjol är det en ökning med 26,9 miljoner.


Ämnen i artikeln:

Hufvudstaden

Hufvudstaden rapporterar ett driftnetto om 301,9 miljoner från sin fastighetsverksamhet under andra kvartalet. Jämfört med motsvarande kvartal ifjol är det en ökning med 26,9 miljoner. Samtidigt har hyresintäkterna ökat med 26,2 miljoner och överskottsgraden stiger därmed med 2 procentenheter till 72,4 procent, vilket måste anses vara en stark utveckling. Förvaltningsresultatet, driftnetto minus administrationskostnader och räntenetto, stiger även det, från 235 till 253,4 miljoner kronor.

Före skatt gör man en vinst om 1 167,4 miljoner kronor för kvartalet, att jämföra med 993 miljoner ifjol, och ökningen förklaras utöver det ökade förvaltningsresultatet av ökad värdetillväxt i fastighetsbeståndet. Ett stabilt delår av Hufvudstaden, som väntat.

Hufvudstadens tillgångar uppgick vid kvartalsskiftet till 34,4 miljarder kronor och det egna kapitalet till 20,6 miljarder varför bolagets soliditet ligger på 60 procent. Hufvudstaden är börsens mest robusta fastighetsbolag och även om vd Ivo Stopner tidigare i år indikerade att man avsåg satsa så kommer Hufvudstaden sannolikt att förbli ett robust och riskavert bolag.

Belåningsgraden, den räntebärande skuldsättningen som andel av fastighetsvärdet, uppgår till 16,9 procent och räntetäckningsgraden är 8,3 procent.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Hufvudstaden

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.