Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Stabilt kvartal av Wallenstam

Publicerad: 26 April 2016, 11:36

Hans Wallenstam.

Foto: Wallenstam.

Wallenstams driftnetto för första kvartalet uppgår till 279 miljoner kronor vilket är en liten ökning från fjolårets nivå på 270 miljoner.


Ämnen i artikeln:

Wallenstam Fastigheter

Wallenstams driftnetto för första kvartalet uppgår till 279 miljoner kronor vilket är en liten ökning från fjolårets nivå på 270 miljoner. Ökningen återspeglar nästan exakt ökningen i hyresintäkterna, som är 11 miljoner, och därför stiger överskottsgraden. Dock endast med 0,3 procentenheter men det beror mest på att den är så extremt hög, hela 71 procent vilket är mycket högt för ett bolag med en så stor andel bostadsfastigheter i sitt bestånd. 45 procent av Wallestams bestånd består av bostäder och man kan jämföra deras överskottsgrad med den för börsens bostadsbolag, där nyckeltalet gärna ligger runt 50 procent. Förklaringen är att Wallenstam inte lägger lika mycket pengar på underhåll vilket vittnar om att deras bostäder är i bättre skick än de miljonprogram som de övriga börsbolagen köper med eftersatt underhåll.

Wallenstam har en omfattande nyproduktion av bostäder och den orealiserade värdeförändringen i deras nyproduktionsobjekt står för lejonparten av orealiserad värdeförändring i portföljen.  Före skatt gör man en vinst om 352 miljoner kronor, jämfört med 220 miljoner ifjol, och det är huvudsakligen tack vare just orealiserade värdeförändringar i fastighetsbeståndet som vinsten stiger som den gör.

Bolaget gör ett stabilt kvartal med en stabil men inte spektakulär vinstökning och det är bara att konstatera att det går bra för Wallenstam vars balansräkning växer med 731 miljoner kronor under första kvartalet. Nyckeltalen är oerhört robusta och det finns inget som talar för att de inte ska förbli så.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Wallenstam Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.