Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Stabilt av Atrium Ljungberg

Publicerad: 21 april 2015, 11:30

Atrium Ljungberg redovisar ett driftnetto om 344,2 miljoner kronor för årets första kvartal och ökar därmed driftnettot med 15,6 miljoner jämfört med motsvarande kvartal ifjol.


Ämnen i artikeln:

Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg redovisar ett driftnetto om 344,2 miljoner kronor för årets första kvartal och ökar därmed driftnettot med 15,6 miljoner jämfört med motsvarande kvartal ifjol. Då summan av administrationskostnader (ökar med 3,7 miljoner) och finansnettot (förbättras med 3,5 miljoner) är i princip densamma som ifjol hamnar ökar även förvaltningsresultatet med cirka 15,5 miljoner kronor och hamnar till slut på 230,3 miljoner kronor.

Före skatt ökar emellertid vinsten rejält jämfört med första kvartalet ifjol och det förklaras av att man gör en orealiserad värdförändring om 366,4 miljoner kronor i sitt fastighetsbestånd, jämfört med noll ifjol, samtidigt som den orealiserade negativa resultateffekten av undervärden i derivatportföljen ökar marginellt. Före skatt gör Atrium Ljungberg en vinst om 390,6 miljoner kronor jämfört med 20,8 miljoner ifjol.

Atrium Ljungberg är ett stabilt bolag utan mycket spektakulära tendenser och rapporten karaktäriseras av just stabilitet. Det är helt sonika business as usual. Även balansräkningen och de till balansräkningen hänförliga nyckeltalen stärker denna bild. Atrium Ljungberg har mycket robusta nyckeltal och är ett väl rustat och väl skött fastighetsbolag.

Här kan du ladda ner rapporten i sin helhet.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Atrium Ljungberg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.