Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Stabil förvaltningsvinst av Eastnine Q1 - rysk modemiss sänker på sista raden

Publicerad: 4 maj 2022, 05:44

Kestutis Sasnauskas, vd

Montage: Dilok Klaisataporn, Eastnine

Fastighetsbolaget Eastnine redovisar ett förvaltningsresultat på 2,7 miljoner euro (2,5) för det första kvartalet 2022.


Ämnen i artikeln:

EastnineSvepet

Resultat efter skatt blev -33,2 miljoner euro (5,7). Orealiserade värdeförändringar på fastigheter påverkade resultatet med 0 miljoner euro (1,5) och orealiserade värdeförändringar i investeringar påverkade resultatet med -44,3 miljoner euro (1,9).

Bakgrunden är Rysslands invasion av Ukraina som har tvingat Eastnine att skjuta upp den planerade börsintroduktionen av MFG. 

”Rysslands agerande och den ökade geopolitiska spänningen har också inneburit att det varit klart svårare än vanligt att värdera Eastnines innehav i MFG”, skriver bolaget.

Innehavet har i bokslutet värderats enligt sedvanlig kassaflödesmodell, skriver Eastnine och poängterar att det dock råder osäkerhet kring bland annat vad som är rätt nivå på riskmåttet WACC.

Förutom problem förknippade med MFG har fastighetsverksamheten utvecklats väl under kvartalet med positiv nettouthyrning och stigande hyresnivåer under första kvartalet, skriver Eastnine.

Hyresintäkterna var 6,2 miljoner euro (5,1) under kvartalet.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

EastnineSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.