Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Specialfastigheter har fortsatt högst kreditbetyg

Publicerad: 18 december 2019, 14:08

Bild: Specialfastigheter

Standard & Poor’s bekräftar på onsdagen Specialfastigheters kreditbetyg AA+, vilket är den näst högsta nivån after AAA.


Ämnen i artikeln:

Specialfastigheter

Standard & Poor’s bekräftar på onsdagen Specialfastigheters kreditbetyg AA+, vilket är den näst högsta nivån after AAA.

Specialfastigheter, som förvaltar anstalter, polisfastigheter, försvarshögkvarter och domstolar, är det enda svenska fastighetsbolaget med kreditbetyget AA+.

Enligt Standard & Poor’s har Specialfastigheter en låg risk sett till branschen då bolaget har en begränsad exponering mot konjunkturcykler, stabila hyresgäster i form av myndigheter och ett starkt band till sin ägare, svenska staten.

Standard & Poor’s räknar med att Specialfastigheters fortsatt starka lönsamhet under de närmaste åren kommer att väga upp investeringar i underhåll och byggprojekt, vilket enligt Standard & Poor’s prognos innebär en räntetäckningsgrad på 10x och skuldsättningsgrad på nära 11x.

”Stable outlook” speglar Standard & Poor’s förväntan om att Specialfastigheters mycket låga affärsrisk kommer att bidra till ett starkt finansiellt resultat, vilket garanterar en hållbar skuldsättningsgrad och en tillräcklig likviditet.

Specialfastigheter har sedan 2005 haft kreditbetyg AA+ med stable outlook på lång sikt och A-1+ på kort sikt, samt kreditbetyget K-1 enligt Standard & Poor’s regionala skala.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Specialfastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.