Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Solnaberg Property börsnoterat

Publicerad: 13 oktober 2016, 11:52

Foto: Nasdaq.

Ännu ett fastighetsbolag gjorde på onsdagen entré på börsen när enfastighetsbolaget Solnaberg Property listades på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North.


Ämnen i artikeln:

First NorthCatellaSolnaberg PropertyTorbjörn Wiberg

Ännu ett fastighetsbolag gjorde på onsdagen entré på börsen när enfastighetsbolaget Solnaberg Property listades på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North. Solnaberg är ett bolag som bildades av Catella kring köpet av fastigheten Bladet 3 i Solna från CapMan och har sedan sålts till  Catella Banks kapitalförvaltningskunder.

Vd för bolaget är Torbjörn Wiberg som tidigare var fastighetsdirektör på Folksam. I samtal med Fastighetsnytt säger han att fastigheten ligger i ett område som över de senaste tio åren har blivit mycket attraktivt, tack vare utvecklingen i norrort och att det finns en potential till värdestegring i området.

Att köpa fler fastigheter står inte på agendan för Solnaberg Property, även om det inte finns något i bolagsordningen som förbjuder det. Enligt Torbjörn Wiberg kan det dock bli aktuellt med en större om- eller tillbyggnad ifall en större vakans uppstår.

Största hyresgästen är försäkringsbolaget If som står för ungefär 85 procent av hyresintäkterna. If har haft sitt huvudkontor i fastigheten sedan 1986 och har ett hyresavtal till slutet av 2024.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.