fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

SLP till börsen 23 mars - tar in 750 miljoner

Publicerad: 15 mars 2022, 07:28

Foto: Pressbild/Jesper Arvidsson

Logistikfastighetsägaren SLP börsnoteras den 23 mars och tar in maximalt 750 miljoner kronor i nyemissionen. Teckningskursen kommer att landa i intervallet 25,50 kronor till 27,00 kronor, skriver bolaget.

Ämnen i artikeln:

SLPErik Selin

Björn Rundström

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se


– Att vi nu noterar SLP:s aktier av serie B på Nasdaq Stockholm är en viktig milstolpe i vår historia. Detta kommer att ge oss ännu bättre förutsättningar att exekvera på vår affärsmodell att förvärva, förädla och förvalta logistikfastigheter med hållbarhet i fokus. Att verka i en publik miljö kommer att möjliggöra en långsiktig och effektiv kapitalförsörjning från kapitalmarknaden, säger Peter Strand, vd på SLP, i en kommentar.

Läs även: Erik Selin om Balders utdelningsstrategi: ”Det kan bli imorgon och det kan bli om 50 år” 

Swedish Logistic Property AB (SLP) är till slut på väg in på börsen i en process som kommer att värdera bolaget till mellan 3,9 och 4,1 miljarder kronor. Anmälningsperioden för budet börjar i dag den 15 mars och rullar på till den 22 mars 2022, med första handelsdag den 23 mars.

Ett antal institutionella cornerstoneinvesterare har förbundit sig att teckna maximalt 64 procent av nyemissonen med vissa sedvanliga förbehåll. 

Läs även: Det önskar sig fastighetsbranschen 2022 

– Styrelsens bedömning är att en notering av SLP:s aktier av serie B på Nasdaq Stockholm kommer att främja SLP:s fortsatta tillväxt och utveckling genom en finansiell beredskap och en mer effektiv långsiktig kapitalförsörjning från kapitalmarknaden, säger Erik Selin, styrelseordförande i SLP.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev