torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Slättö startar bred fastighetsfond

Publicerad: 30 september 2019, 12:21

Fredrik Eliasson blir ansvarig för Slättös nya fond

Slättö startar en ny fond kallad Slättö Core+ som är inriktad Nordiska fastigheter. Viva Bostads nuvarande vd Fredrik Eliasson rekryteras som fondchef.

Ämnen i artikeln:

Slättö

Slättö startar en ny fond kallad Slättö Core+ som är inriktad Nordiska fastigheter. Viva Bostads nuvarande vd Fredrik Eliasson rekryteras som fondchef.

Fonden Slättö Core+ har ett långsiktigt investeringsperspektiv och målet är att skapa en stor, väldiversifierad fastighetsportfölj med både bostäder, kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter, skriver Slättö i ett pressmeddelande.

Fredrik Eliasson med tidigare erfarenhet som fondförvaltare på Aberdeen Asset Management, rådgivare på Catella och senast i rollen som vd för och medgrundare av Viva Bostad, blir ansvarig för fonden.

– Ankarinvesterarna i Slättö Core+ är främst institutioner som investerat med oss tidigare och som nu ger oss ett utökat mandat avseende volymer, geografi och fastighetstyper. Vi är glada och ödmjuka inför förtroendet och välkomnar samtidigt ett antal nytillkomna investerare, säger Slättös investeringschef Erik Dansbo enligt en kommentar.

– Parallellt med kapitalanskaffningen utvärderar vi ett stort antal investeringar, varav flertalet är off-market. Vi räknar med att genomföra fondens första investeringar i närtid.

Danske Bank och JLL agerar Joint Bookrunners i samband med kapitalanskaffningen. Roschier och Svalner agerar legala rådgivare.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev