Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Slättö och Magnolia bildar gemensamt bolag

Publicerad: 11 oktober 2019, 04:57

Erik Dansbo.

Foto: Slättö

Ett nytt joint venture ska investera i byggandet av bostäder och samhällsfastigheter.


Ämnen i artikeln:

Magnolia bostadSlättö

Ett nytt joint venture ska investera i byggandet av bostäder och samhällsfastigheter.

Slättö har bildat en ny fond med namnet Slättö Core+ och i den svenska startportfölj ingår bostäder, vård, förskola och kommersiella fastigheter.
Bolaget skriver i ett pressmeddelande att cirka 55 procent av portföljen består av bostäder, drygt 10 procent av samhällsfastigheter och knappt 35 procent av logistik- och industrifastigheter.

Som en del av startportföljen bildar Slättö Core+ ett joint venture med Magnolia Bostad för att utveckla bostäder och samhällsfastigheter.

Magnolia bär risken

Magnolia bär huvudansvaret för produktion- och utvecklingsrisken och det nybildade JV-bolaget väntas omfatta upp till 800 bostäder i ett inledningsskede.

– Vi har genomfört att antal projekt tillsammans med Magnolia inom ramen för andra fondstrategier och har kommit att hitta bra former för samarbete. Ett JV-bolag känns som en naturlig fortsättning på ett framgångsrikt samarbete, kommenterar Slättös investeringschef Erik Dansbo, i en presskommentar.

Flera av fastigheterna kommer att uppföras som trähus och samtliga fastigheter kommer att miljöcertifieras enligt miljöbyggnad silver.

Wistrand och Roschier har agerat legala rådgivare till Slättö i transaktionerna.

I juli bildade Slättö och Fastpartner ett joint venture-bolag och förvärvade 50 procent av projektet Helix från Oscar Properties.

Andreas Jennische

Ämnen i artikeln:

Magnolia bostadSlättö

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.