Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Skattereservation färgar Fabeges bokslut

Publicerad: 6 Juli 2012, 06:55

Fabege redovisar en förlust på 1 387 miljoner kronor för det andra kvartalet vilket givetvis förklaras av den reservation av 1 900 miljoner kronor man har gjort till följd av Högsta Förvaltningsdomstolens dom i det så kallade Cypernmålet.


Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Fabege redovisar en förlust på 1 387 miljoner kronor för det andra kvartalet vilket givetvis förklaras av den reservation av 1 900 miljoner kronor man har gjort till följd av Högsta Förvaltningsdomstolens dom i det så kallade Cypernmålet.

Ser man till förvaltningsresultatet gör bolaget ett ungefär likadant resultat som i fjol, 157 miljoner kronor för kvartalet. Hyresintäkterna ökar med 19 miljoner medan kostnaderna ökar med 14 miljoner och skillnaden förklaras av ett 5 miljoner svagare räntenetto, -156 miljoner kronor jämfört med 151 miljoner kronor i fjol.

Värdeförändringar i fastigheter, realiserade liksom orealiserade, ökar noterbart och förluster från orealiserade värdeförändringar i räntederivat likaså. Bortser man från det reserverade beloppet gör Fabege en vinst om 513 miljoner kronor för kvartalet, jämfört med 278 miljoner kronor i fjol.

Det egna kapitalet minskar med 1 387 miljoner kronor medan tillgångarna ökar med 778 miljoner under kvartalet vilket innebär en kraftig minskad soliditet, vilket var att vänta, och kassaflödet är positivt om 12 miljoner kronor.

Redaktionen

Källa: Börsmeddelande från Fabege

Ämnen i artikeln:

Fabege Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.