Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Skanska håvar in USA-order för 4,5 Mdr

Publicerad: 10 Januari 2019, 07:19

Bild: Riksbanken

Skanska renoverar ett postkontor i New York för cirka 3 miljarder kronor och får ytterligare fyra uppdrag med ett sammanlagt ordervärde på omkring 1,5 miljarder kronor. Det meddelar byggbolaget på torsdagen.


Ämnen i artikeln:

Skanska

Skanska USA har tecknat avtal med fastighetsutvecklaren Vornado Realty Trust om att slutföra den sista renoveringsfasen av James A. Farley Post Office Building på Manhattan. Kontraktet är värt 339 miljoner dollar, motsvarande cirka 3 miljarder kronor.

Skanska ska utveckla cirka 79 000 kvadratmeter kontor och detaljhandelslokaler och slutföra restaureringen av Farley-byggnadens historiska fasad. Skanska ska också ansvara för utveckling och installation av ny mekanik, elektronik, VVS och annan bygginfrastruktur.

Projektet är påbörjat och fortsätter in i 2021. Ordern inkluderas i den amerikanska orderingången för fjärde kvartalet 2018.

Bolaget har även fått i uppdraget att bygga en tunnel i New York för motsvarande cirka 535 miljoner kronor och pendeltågsstationer i New Jersey för 320 miljoner kronor. Därutöver har bolaget även fått två order i delstaten Oregon. Det handlar om att bygga en ögonklinik för barn i Portland för 350 miljoner kronor och ett säkerhetscenter i Beaverton för 320 miljoner kronor.

Även dessa bokförs i Skanska USA:s orderingång för det fjärde kvartalet. Skanskas USA-enhet omsatte 59 miljarder kronor 2017 och har cirka 9 500 anställda.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Skanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.