Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Sizes växlar upp med offensiv nyemission

Publicerad: 13 januari 2020, 09:28

Till vänster Niklas Andersson vd Sizes Bild: Sizes

Flerbostadshustillverkaren Sizes tar in 56 miljoner i nyemission för fullgöra de ramavtal som tecknats under 2019 och möta rådande efterfrågan.


Ämnen i artikeln:

ByggfastSizesWe are Tomorrow

Flerbostadshustillverkaren Sizes tar in 56 miljoner i nyemission för fullgöra de ramavtal som tecknats under 2019 och möta rådande efterfrågan. Emissionen innebär även att nya ägare tillkommer.

Nyemissionen möjliggör Sizes utveckling av en automatiserad produktionsprocess och därmed ytterligare ökning av produktionskapaciteten, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Att vi nu genomför en nyemission för fortsatt expansion och en breddad ägarbas visar att Sizes har en given position på marknaden för industriell byggnation av flerbostadslägenheter, säger Niklas Andersson, vd och styrelseordförande i Sizes.

– Intresset för nyemissionen har varit stort vilket inte bara pekar på Sizes styrka utan även att vi på allvar utmanar det traditionella byggandet.

Får flera nya delägare

Bland de nya ägarna återfinns bland andra storägarna i västkustbaserade Bygg-Fast AB, Keith Olsson och Per-Olof Andersson samt ytterligare ett antal kvalitativa investerare, skriver bolaget. Därtill deltog huvudägaren We Are Tomorrow Holding AB samt ytterligare sex tidigare delägare i nyemissionen.

– Vi ser med tillförsikt fram emot det nya året och är övertygade om att vi nu flyttar fram våra marknadspositioner ytterligare, säger Niklas Andersson, vd och styrelseordförande i Sizes.

Arctic Securities agerade finansiell rådgivare i samband med nyemissionen.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.