fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Siktar på 20 miljarder 2020

Publicerad: 28 september 2016, 06:08

Peter Strand, vd för Victoria Park i Malmö förra Foto: Sverrir Thór.

Victoria Park har sedan några år tillbaka målmedvetet jobbat för att uppnå en kritisk förvaltningsmassa om en miljon kvadratmeter. Nu har man nått det målet och har därför definierat ett nya mål. Vidare har man beslutat att dela upp bolaget i tre förvaltningsregioner.

Ämnen i artikeln:

Victoria Park Fastigheter

De nya övergripande målen är tre. Man vill generera en tillväxt i substansvärde exklusive utdelning i stamaktier som över tid snittar minst 15 procent årligen. Vidare vill man generera en tillväxt i förvaltningsresultat om snitt minst 12 procent årligen. Slutligen har man ambitionen att vid utgången av 2020 äga tillgånger till ett marknadsvärde om minst 20 miljarder kronor.

Enligt bolagets pressmeddelande uppgår fastighetsvärdet, inklusive förvärvade men ej tillträdda bestånd i Nyköping och Växjö, till 11,3 miljarder kronor.

Sedan tidigare har Victoria Park finansiella mål om att upprätthålla en soliditet om minst 30 procent, att hålla den långsiktiga belåningsgraden vid högst 65 procent och nu lägger man till att man vill upprätthålla en räntetäckningsgrad som är minst 2 gånger räntekostnaderna.

Det Malmöbaserade bolaget har även beslutat att införa en ny struktur där man delar förvaltningsverksamheten i tre regioner; Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Därmed skapas rätt förutsättningar för en effektiv förvaltning med en social dimension och lokal förankring, skriver man i sitt pressmeddelande.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev