Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

SFF lånar 600 miljoner grönt

Publicerad: 18 februari 2019, 09:20

Svensk Fastighetsfinansiering har öppnat två nya gröna obligationslån om sammanlagt 592 miljoner kronor. Det större av de två lånen, lån 126, har ett nominellt belopp om 392 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SFF Svensk fastighetsfinansiering

Svensk Fastighetsfinansiering har öppnat två nya gröna obligationslån om sammanlagt 592 miljoner kronor. Det större av de två lånen, lån 126, har ett nominellt belopp om 392 miljoner kronor och löper med en rörlig ränta om Stibor 3M plus 1,15 procent tills förfallodatumet 1 september 2021.

Det andra lånet, lån 127, som följaktligen uppgår till 200 miljoner, löper med en fast ränta om 1,295 procent och har samma förfallodatum. Swedbank och Nordea har agerat emissionsinstitut.

Likviden kommer att lånas vidare till något av SFF:s fem ägarbolag men det framgår inte av bolagets pressmeddelande vilket eller vilka bolag som lånar pengar.

– Det är glädjande att obligationsmarknaden förbättras och att vi har en övertecknad emissionsbok. Intresset att finansiera klimatsmarta och hållbara kvalitetsfastigheter bara ökar, kommenterar Claes Helgstrand, VD SFF.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.