Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Serneke vinstvarnar för tredje kvartalet

Publicerad: 3 oktober 2018, 05:50

Ola Serneke.

Foto: Serneke.

Sernekes affärsområde Bygg skriver ned två byggprojekt vilket beräknas sänka koncernens rörelseresultat med 70 miljoner kronor i det tredje kvartalet.


Ämnen i artikeln:

Serneke

Sernekes affärsområde Bygg skriver ned två byggprojekt, vilket beräknas sänka koncernens rörelseresultat med 70 miljoner kronor i det tredje kvartalet.

Koncernen beräknas nu göra en rörelseförlust på cirka 40 miljoner kronor, en klar försämring från rörelsevinsten på 67 under motsvarande period förra året.

–Vi är i slutfasen av två projekt vilka drabbats av betydande kostnadsökning, främst till följd av konkurser hos underentreprenörer. Merkostnaderna rör i huvudsak om- och merarbeten för att på ett tillfredställande sätt färdigställa projekten, säger Sernekes Byggs vd Daniel Åstenius.

Serneke Bygg har per september 2018 en orderstock om cirka 6,5 miljarder kronor. Till detta kommer ytterligare en rad projekt i samverkansform vilka ligger i en första fas, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Koncernens omsättningsmål på 10 miljarder kronor 2020 med utökade marknadsandelar i tillväxtregionerna ligger fast.

–Vi är, trots en viss avmattning på några marknader, inne i en stabil byggkonjunktur och vi ska fortsätta vår strategi att fokusera på större order, samverkansprojekt och en hög grad av offentliga beställare, säger Sernekes vd Ola Serneke.

Sernekes aktie backar 5,4 procent efter beskedet.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Serneke

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.