torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Serneke varslar 100

Publicerad: 27 mars 2020, 08:36

Serneke omorganiserar och varslar 100 tjänster. Foto: Felix Gerlach


100 tjänster varslas om uppsägning på Serneke. Förändringen är ett andra steg i den omorganisation som inleddes vid årsskiftet då separata affärsområden ersattes av fem geografiska regioner.

Ämnen i artikeln:

SernekeOla Serneke

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Arbetet med att skapa en ny organisation inleddes under hösten förra året och syftade till att samla bolagets kärnverksamhet i ett Serneke Sverige bestående av fem regioner, alla med eget resultatansvar.

I januari presenterade Serneke resultatet.

Gamla affärsområdena påverkas

Nu inleds nästa steg i omorganisationen, som innebär att upp till 100 tjänster varslas om uppsägning. I första hand påverkas de verksamheter där omorganisationen fått störst påverkan, som de tidigare affärsområdena Anläggning, Fastighet och Projektutveckling. Diskussioner med de fackliga parterna har inletts.

LÄS MER: Ola Serneke: ”Stor osäkerhet just nu”

Sammantaget innebär effektiviseringsåtgärderna att cirka 200 miljoner kronor frigörs årligen med fullt genomslag från och med början av 2021. Reservationer om cirka 100 miljoner kronor för kostnader kopplat till åtgärderna belastar resultatet i första och andra kvartalet 2020. Förändringarna förväntas ge full effekt vid inledningen av 2021.

”Nödvändig förändring”

– Den förändring vi nu presenterar är nödvändig för att fullfölja vår ambition att sätta lönsamhet före tillväxt och säkra vår framtida konkurrenskraft. Det är en viktig del av en långsiktig plan som påverkats ytterligare av det allvarliga läge som råder globalt på grund av covid-19. Detta kommer bli ett år med fokus på vår entreprenadverksamhet och att leverera på den historiskt starka orderbok om 9 miljarder kronor som vi inledde året med, säger Ola Serneke i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev