Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Serneke noterat på Stockholmsbörsen

Publicerad: 24 november 2016, 13:13

Foto: Nasdaq.

Byggbolaget Serneke Group noterades på torsdagen på Stockholmsbörsens huvudlista. Ola Serneke ser det som ett steg mot det långsiktiga målet att bli topp 30 bland världens byggbolag.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeSerneke

Byggbolaget Serneke Group noterades på torsdagen på Stockholmsbörsens huvudlista. Ola Serneke var nöjd med marknadens mottagande, och ser det som ett steg mot det långsiktiga målet att vara topp 30 bland världens byggbolag.

Handeln med Sernekes aktie påbörjades klockan 09.00 på torsdagen, när Ola Serneke tillsammans med sina kollegor drog i börsklockan. Ola Serneke, grundare och vd på Serneke Group, säger till Fastighetsnytt att tankarna om en börsnotering funnits med redan från att bolaget bildades 2002. Och slutmålet är knappast nått.

– 2030 har jag satt upp ett långsiktigt mål om att vi ska vara topp 30 bland byggbolagen i världen.

Vad betyder en börsnotering för ett bolag som Serneke?
– Vi får en helt annan tillgång till kapitalmarknaden och en extrem stabilitet i bolaget. Vi får en soliditet per dags dato på över 50 procent och en helt annan marknadsspridning. Dessutom får vi en helt annan anknytning till Stockholm, som vi satsar hårt på.

Teckningskursen i bolagets nyemission låg på 110 kronor. I den inledande handeln handlades aktien till 111 kronor, och steg sedan till cirka 115, för att sedan återgå till 111,25 kronor.

Maria Nordlander

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.