Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Scandic till Stockholmsbörsen

Publicerad: 4 november 2015, 11:56

Hotelloperatören Scandic Hotels Group vill börsnoteras på Nasdaq Stockholm. Noteringen skulle inkludera både en nyemission och befintliga aktier. Nasdaq Stockholm har godkänt bolagets noteringsansökan på vissa villkor.


Ämnen i artikeln:

NasdaqScandic

Villkoren består av att Scandic färdigställer ett prospekt som godkänns av Finansinspektionen, och att därmed spridningskravet avseende bolagets aktier uppfylls senaste på noteringsdagen, som förväntas äga rum under december.

”En börsnotering på Nasdaq Stockholm är ett naturligt och viktigt nästa steg för Scandics fortsatta utveckling. Genom börsnoteringen förväntas Scandic att gynnas av ökad kännedom om bolaget och dess erbjudande, bredda sin aktieägarbas och få tillgång till kapitalmarknaderna”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Scandic ägs till 86 procent av EQT-fonden EQT V Limited, och en Accent Equity-fond äger cirka 12 procent. Båda kommer även efter noteringen att behålla ”en betydande andel” i bolaget.

För tolvmånadersperioden fram till september i år uppgick Scandics omsättning till 12,2 miljarder kronor. I samband med beskedet om noteringen presenterar bolaget även några finansiella mål:

- Årlig genomsnittlig nettoomsättningstillväxt om minst fem procent sett över en hel konjukturcykel, exklusive eventuella förvärv och samgåenden
- En genomsnittlig justerad ebitda-marginal om minst elva procent sett över en hel konjunkturcykel
- En nettoskuldsättningsgrad i relation till justerad EBITDA-multipel 2-3x
- Scandic har som mål att dela ut minst 50 procent av årets resultat från och med för räkenskapsåret 2016

Redaktionen

Källa: Scandic

Ämnen i artikeln:

NasdaqScandic

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News