Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Scandic flaggar för stark sommar - publicerar preliminärt Q3

Publicerad: 15 oktober 2021, 06:54

Hotellkedjan Scandic flaggar för stark sommar och ökad beläggning och rejält bättre siffror för det tredje kvartalet jämfört med den hårt drabbade sommaren 2020.


Scandics justerade EBITDA för det tredje kvartalet uppgick till 709 miljoner kronor upp från fjolårets 90, men fortsatt någon under 2019 års nivå i det tredje kvartalet på 823 miljoner. Scandic skriver också att det starka kassaflödet har sänkt nettolåneskulden drygt 500 miljoner under kvartalet.

Samtidigt landade omsättningen på 3 734 miljoner kronor (2085 Mkr år 2020, 5195 Mkr år 2019) 

Hotellkedjans resultat påverkades positivt av statliga stöd om 132 miljoner, 44 miljoner i återbetalning från försäkringsbolaget AFA och drygt 150 miljoner av resultatet är hänförligt till temporära effekter av Scandics karantänsverksamhet i Norge. Exklusive dessa poster uppgick justerat EBITDA för kvartalet till omkring 380 MSEK, motsvarande en marginal på cirka 10 procent.

Beläggningsgraden för det tredje kvartalet uppgick till 55,1 procent, vilket är mer än en fördubbling jämfört med föregående kvartal. 

— Förbättringen har drivits av god efterfrågan från inhemskt fritidsresande under sommaren. Framförallt har det skett en tydlig förbättring i huvudstäderna från historiskt låga nivåer med stöd av lättade restriktioner för sammankomster och restauranger, skriver bolaget.

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.