lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

SBB:s storägare vill inte kommentera: "Kan uppfattas fel"

Publicerad: 10 maj 2023, 11:56

Dragfast är tredje största aktieägare i SBB.

Foto: Philip Wallin

SBB:s tredje största aktieägare, Dragfast, vill i nuvarande krisläge inte uttala sig om sin syn på innehavet: "Om jag skulle säga något som inte infrias blir det som att jag har påverkat", säger bolagets vd Marjan Dragicevic till Fastighetsnytt.

Ämnen i artikeln:

SvepetSBB FastigheterIlija Batljan

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Dragfast äger enligt ägardatabasen Holdings både D- (36 m) och B-aktier (43 m) i SBB till ett totalvärde om 499,3 miljoner kronor, motsvarande 11,44 procent av rösterna. I och med det är familjebolaget, med rötterna i köttindustrin, SBB:s tredje största aktieägare bakom ettan Ilija Batljan och Blackrock.

Läs mer: "Omvänt läge" för kommunerna – får räkna på fastighetsköp

När Fastighetsnytt når Dragfast vd Marjan Dragicevic är han kort och säger han att inte vill säga något om den pressade SBB-aktien.

– Jag har inga kommentarer, det måste du förstå och respektera. Om jag skulle säga något som inte infrias blir det som att jag har påverkat.

Dragfast är även näst störste ägare i Oscar Properties, där bolaget faktiskt ökat sitt ägande under våren med 692 011 aktier – Dragfast äger totalt motsvarande 19,49 procent av kapitalet och rösterna i OP. Oscar Engelbert står fortfarande kvar på 20,01 procent av rösterna.

Läs mer: 3 scenarier – så kan SBB undvika konkurs

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev