Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

SBB tar in 500 MEUR

Publicerad: 8 maj 2019, 06:26

Ilija Batljan är vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Foto: Rikshem.

SBB meddelade på tisdagskvällen att bolaget emitterat en icke säkerställd obligation om 500 miljoner euro, i runda slängar 5,4 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Obligationen har förfallodatum den 14 januari 2025 med en fast kupong om 1,75 procent. Obligationen, som var övertecknad, kommer noteras på Euronext Dublin.

Emissionslikviden kommer i huvudsak att användas för att betala av på befintlig säkerställd bankskuld men även till allmänna verksamhetsändamål.

– Denna andra transaktion in den europeiska kapitalmarknaden är en viktig milstolpe i vår resa mot en BBB-rating och vi ser framemot kommande uppdateringar av vårt kreditbetyg, säger bolagets vd och grundare Ilija Batljan enligt ett pressmeddelande.

– Likviden från obligationen kommer att tillåta oss fokusera på att refinansiera befintlig säkerställd skuld samt till investeringar i äldreboenden, LSS-fastigheter och skolor i Norden samt hyresrätter i Sverige.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.