Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

SBB och KlaraBo bildar nytt joint venture

Publicerad: 21 december 2018, 12:02

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden bilder ett nytt joint venture med KlaraBo och säljer i samband med det fastigheter för nästan 1,4 miljarder kronor till det nya bolaget.


Ämnen i artikeln:

KlaraBoSBB Fastigheter

Tidigare har SBB och KlaraBo haft ett joint venture som ägnat sig åt byggrättsutveckling.

SBB och KlaraBos samägda bolag köper totalt 1 600 lägenheter med en sammanlagd yta om 123 000 kvadratmeter till ett överenskommet fastighetsvärde om 1 375 miljoner kronor. Lägenheterna finns i Bollnäs, Borlänge, Ludvika, Malmö, Smedjebacken och Sundsvall.

SBB uppger vidare att man säljer en kontorsfastighet i Drammen i Norge med en yta om cirka 5 000 kvadratmeter till Union Eiendomsutvikling för 220 miljoner norska kronor, motsvarande 228 miljoner svenska kronor.

Fastigheten är uthyrd med en återstående avtalslängd på cirka sex år. På fastigheten finns också en byggrätt för utveckling av ytterligare cirka 6 000 kvadratmeter kontor värd cirka 50 miljoner norska kronor, eller 52 miljoner svenska kronor.

Frånträde av fastigheten är planerad till det första kvartalet 2019.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

KlaraBoSBB Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.