Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

SBB lyfter prognosen efter starkt H1

Publicerad: 15 juli 2021, 07:23

Ilija Batljan, grundare och vd till SBB, lyfter prognosen för 2021

Foto: Mattias de Frumerie

SBB höjer helårsprognosen för vinst per aktie och utreder månadsvis utdelning, efter en 37 procentig ökning av förvaltningsresultat i det andra kvartalet.


Trots ökningen av förvaltningsresultatet till 827 miljoner kronor i det andra kvartalet nådde ändå inte SBB marknadens snittförväntan för förvaltningsvinsten som låg på 871 miljoner, enligt Infronts enkät. 

Hyresintäkterna steg till 1 451 Mkr, någon procent bättre än väntat medan driftöverskottet på 1 018 var precis i linje med snittestimatet.

SBB lyfter sin helårsprognos mot bakgrund av ökad nettovinst under det första halvåret och ökad intjäningsförmåga. Bolaget spår att resultatet per stamaktie 2021 kommer att uppgå till 7,80 kronor, upp från prognosen om 5,15 kronor som gavs i rapporten för det första kvartalet.

Bolaget har sjösatt en utredning om månadsvis utdelning. Slutsatserna kommer att presenteras tillsammans med styrelsens bedömning om utdelningsutrymmet för nästa år i samband med en kapitalmarknadsdag som planeras till hösten 2021.

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.