Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

SBB justerar ner värdering och resultat efter blankarrapport

Publicerad: 4 april 2022, 05:23

Foto: Mattias de Frumerie, sefa ozel

SBB har justerat ned flera poster i årsredovisningen för 2021 som publicerades natten till lördagen. Anledningen är att bolaget gjort en genomlysning av böckerna efter blankningsexperten Viceroys kritiska rapport. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

”Med anledning av den blankarrapport från Viceroy Research som publicerades i februari 2022 har SBB:s revisorer vid sin granskning av årsredovisningen genomfört en omfattande genomlysning och kontrollerat samt dokumenterat varje påstående i blankarrapporten. Särskild vikt har lagts på värderingar och genomförda transaktioner under de två senaste räkenskapsåren”, skriver bolaget.

I årsredovisningen har värdet på fastigheter justerats ned med 293 miljoner kronor medan förvaltningsresultatet justerats upp med 293 miljoner kronor. Den uppskjutna skatten har justerats upp med 68 miljoner kronor. Nettoeffekten av omarbetningarna innebär att fjolåret resultat minskar med 247 miljoner kronor till 25.601 miljoner kronor.

SBB skriver att bolaget bland annat nu gjort en mer konservativ bedömning av den redovisningsmässiga hanteringen av tilläggsköpeskillingar vid förvärv och försäljningar.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.