Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

SBB har prissatt sin första USPP

Publicerad: 13 juli 2022, 07:25

Ilija Batljan, vd SBB.

Foto: Phillip Wallin, SBB

Samhällsbyggnadsbolaget har prissatt sin första US Private Placement, USPP, med 100 miljoner dollar som har placerats med investerare baserade i USA.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterIlija BatljanUSA

– SBB:s intäkter består av säkra kassaflöden från ägande och förvaltning av social infrastruktur. Vi är glada över att våra lågrisktillgångar har attraherat finansiering med lång löptid från stora institutionella investerare i USA, säger bolagets vd Ilija Batljan.

Beskedet är att detta tillsammans med den Schuldschein-finansiering som SBB emitterade i juni är ytterligare ett steg för bolaget att diversifiera sina finansieringskällor och demonstrera fortsatt stark tillgång till den globala kapitalmarknaden.

USPP:n består av två trancher med fast ränta och löptider på 5 och 10 år. Den nya finansieringen prissattes med 5- och 10-års räntemarginal mot US-Treasuries på 325 och 350 räntepunkter. Vid tidpunkten för prissättningen var dessa nivåer.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.