Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

SBB genomför strategisk översyn av JM-innehav

Publicerad: 13 juni 2022, 06:50

Foto: Jenny Lagerqvist, Nicklas Thegerström

Samhällsfastighetsbolaget SBB ska genomföra en strategisk översyn av innehavet i bostadsbolaget JM. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

JMSBB FastigheterSvepet

Översynen kommer att utreda olika alternativ för innehavet inklusive både minskning och ökning, antingen ensamt eller tillsammans med en eller flera externa partners, heter det.

Översynen sker efter det att SBB, i samarbete med en värderingsfirma och ledande nordiska fastighetsrådgivare genomfört en omfattande analys av värdet av JM.

”Värdebedömningen visar på att värdet av JM:s tillgångar preliminärt uppgår till cirka 36 miljarder kronor”, skriver SBB.

Vidare har SBB under våren mottagit ett antal förfrågningar från externa parter avseende innehavet.

”Översynen kommer vidare att ske i nära dialog med ratingfirmorna för att väga in påverkan på SBB:s målsättning att uppnå BBB+ rating i de olika scenarierna”, heter det.

SBB förvärvade initialt 20,08 procent av aktierna i JM i juni 2021 och kontrollerar per idag 29,96 procent av kapital och röster.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

JMSBB FastigheterSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.