Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

SBB genomför riktad nyemission

Publicerad: 28 mars 2019, 15:42

Bild: Riksbanken

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) har genomfört en riktad nyemission av D-aktier om ca 285 miljoner kronor. De som tecknat sig är norska Meteva, M2 Asset Management och Klövern.


Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Totalt har 9 193 549 stamaktier av serie D tecknats till ett pris om 31 kronor per aktie. Det motsvarar rabatt om cirka 1,3 procent jämfört med stängningskursen 31,4 kronor den 27 mars. skriver SBB i ett pressmeddelande.

Meteva har tecknat sig för 4 838 710 aktier, M2 Asset Management AB för 1 612 903 aktier och Klövern för 2 741 936 aktier

Enligt SBB ger en placering utan företrädesrätt för befintliga aktieägare de bästa förutsättningarna för att på ett snabbt och effektivt sätt erhålla rörelsekapital och därmed öka flexibilitet beträffande bolagets egna kapital.

Vidare meddelas att SBB återköper preferensaktier i Barcode för 254 miljoner norska kronor.

– Emissionen stärker bolagets egna kapital och bidrar tillsammans med återköpen av preferensaktierna i det norska dotterbolaget samt de tidigare emissioner av D-aktier till att bolaget närmar sig en investment grade rating, skriver SBB.

Nyemissionen medför en utspädning om cirka 1,13 procent av det totala antalet aktier och cirka 0,34 procent av det totala antalet röster i bolaget.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.