tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

SBB fullföljer inte budet på Entra

Publicerad: 24 februari 2021, 08:36

Foto: Jenny Lagerqvist

SBB:s uppköpserbjudande till Entras aktieägare förväntas förfalla eftersom acceptansvillkoret på 90 procent inte kan uppfyllas. Därmed lämnar även SBB budstriden om det norska fastighetsbolaget.

Ämnen i artikeln:

Entra FastigheterSBB FastigheterIlija Batljan

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Erbjudandet, 190 norska kronor per Entra-aktie, är föremål för ett acceptansvillkor om minst 90 procent. 

– Baserat på de tillväxtmöjligheter vi ser framåt i alla nordiska länder är det inte rätt att fullfölja erbjudandet utan en acceptnivå om minst 90 procent, framför allt eftersom det skulle vara en dålig affär för våra aktieägare att som vederlag emittera nya B-aktier på nuvarande värdering, kommenterar SBB:s vd Ilija Batljan i ett pressmeddelande. 

På Twitter skriver Ilija Batljan ”Lämnar Entra, prioriterar äldreboenden”. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

Han säger samtidigt att man står fast vid uppfattningen att Entras portfölj innehåller flera fastigheter som passar in i SBB:s portfölj, att man fortsatt ser mycket goda tillväxtmöjligheter i hela Norden och att man har ”flertalet aktiva dialoger avseende potentiella affärer på alla marknader”. 

Läs även: LISTA: Alla turer i budstriden om norska Entra

Flera stora aktieägare i Entra har meddelat att de inte kommer att acceptera erbjudandet. De senaste månaderna har Balder växlat upp till ett 25-procentigt ägande i bolaget, och så sent som på tisdagen ökade budkombattanten Castellum till 10 procent. 

SBB:s planerade sekundärnotering av bolagets stamaktier av serie B på Oslobösen påverkas inte av beslutet.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev