Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

SBB flaggar för ökad intjäningsförmåga 2023

Publicerad: 13 september 2022, 06:28

Foto: SBB

SBB kommer i samband med investerarpresentationer som hålls under dagen att presentera koncernens intjäningsförmåga proforma för 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

SvepetSBB Fastigheter

Utfallet är inflationsjusterat och beaktar portföljförsäljningar efter utgången av andra kvartalet samt avsiktsförklaringar om kommande försäljningar till ett sammanlagt värde om cirka 12 miljarder kronor.

Intjäningsförmåga proforma avser SBB:s löpande kassaflöde till stamaktieägare av serie A och B, och uppgår proforma 2023 till 2:39 kronor per stamaktie A och B, att jämföra med 2:33 kronor före portföljförsäljningarna och antagna inflationsjusteringar.

”Vi har under de senaste månaderna fortsatt vårt arbete att avyttra fastigheter i linje med bokförda värden i syfte att stärka vår balansräkning. Givet den höga avyttringstakten kommer vi i samband med investerarpresentationer i dag att publicera en uppdaterad intjäningsförmåga för att underlätta bedömningen av SBB:s kassaflöden. Som vi konstaterat tidigare är SBB:s hyresintäkter kopplade till KPI och därmed inflationssäkrade, vilket speglas i att löpande kassaflöde per stamaktie A och B stärks trots stigande räntor och stora portföljförsäljningar”, säger SBB:s vd och grundare Ilija Batljan.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SvepetSBB Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.