Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

SBB emitterar grön obligation

Publicerad: 7 februari 2019, 13:58

Ilija Batljan vd på SBB. Bild: SBB.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden tar in 500 miljoner kronor genom att för första gången emittera en grön icke säkerställd obligation.


Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Obligationen har en löptid på fem år och övertecknades kraftigt ­­­­– mer än två gånger emitterad volym – enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Den löper med en rörlig ränta om tre månaders Stibor plus 3,30 procent och har slutligt förfall den 14 februari 2024. Rambeloppet uppgår till 2 miljarder kronor.

–Hållbarhet är en integrerad del av SBB:s affärsmodell och att emittera våra första gröna obligation är ytterligare en milstolpe för SBB. Med en löptid om fem år och en marginal på 3,3 procent fortsätter vi att reducera vår finansiella riskprofil och det är också glädjande att återigen erhålla ett stort förtroende från nordiska obligationsinvesterare, kommenterar Ilija Batljan, vd och grundare av SBB.

SBB kommer att ansöka om notering av obligationerna på Nasdaq Stockholm Sustainable Bond list och emissionslikviden kommer att nyttjas i enlighet med bolagets ramverk för gröna obligationer.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.