Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

SBB emitterar 750 miljoner

Publicerad: 23 januari 2018, 09:02

Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Foto: Elias Ljungberg.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden emitterar ett icke-säkerställt obligationslån om 750 miljoner kronor. Lånet har en löptid om tre år på den nordiska obligationsmarknaden.


Ämnen i artikeln:

Ilija BatljanSBB Fastigheter

Lånet löper med en rörlig ränta om Stibor 3m + 390 räntepunkter och har ett slutligt förfall den 29 januari 2021. Obligationslånet har ett rambelopp om 1 000 miljoner kronor. SBB kommer att ansöka om notering av obligationslånet på Nasdaq Stockholm.

Emissionslikviden kommer att nyttjas för allmänna verksamhetsändamål, inklusive förvärv och refinansiering av det obligationslån man redan har, som förfaller i juni 2018.

– I och med denna kraftigt övertecknade emission så breddar vi vår nordiska investerarbas med nya investerare från både Norge och Finland. Emissionen medför också kraftigt sänkta finansieringskostnader då detta obligationslån har en väsentligt lägre ränta (mer än 235 räntepunkter) jämfört med den icke-säkerställda obligationen om 600 miljoner kronor med förfall i juni 2018 samt den norska obligationen om 185 miljoner norska kronor med förfall i oktober 2018, säger Ilija Batljan, vd och grundare.

DNB och Nordea har agerat finansiella rådgivare i emissionen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.