onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

SBB: D-aktien handlas under emissionskurs – Ilija Batljan ändå trygg

Publicerad: 28 april 2023, 09:18

Foto: Andrii Yalanskyi

SBB:s D-aktie handlas ned kraftigt under fredagsmorgonen och var efter en och en halv timmes handel ned drygt 13 procent till 14:80 kronor – lägre än den aviserade teckningskursen om 16 kronor i bolagets företrädesemission av D-aktier som offentliggjordes under morgonen.

Ämnen i artikeln:

Ilija BatljanSBB Fastigheter

ND


SBB:s vd Ilija Batljan känner sig dock trygg med den satta emissionskursen.

"Vi har satt priset och vi känner oss trygga med den bedömningen", säger Ilija Batljan till Nyhetsbyrån Direkt.

SBB, som vid utgången av det första kvartalet hade nära 266.000 aktieägare enligt bolaget själva, meddelade under morgonen att det avser genomföra en företrädesemission om cirka 2,63 miljarder kronor, med teckningsåtaganden om totalt cirka 430 miljoner kronor.

Hur ser du på möjligheten att emissionen fulltecknas med tanke på att SBB har så många småsparare?

"Våra småsparare uppskattar utdelning och den här emissionen kommer att sänka den finansiella risken i bolaget och leverera bra utdelning till våra aktieägare – vi tycker att det är en win-win för alla våra aktieägare, plus att vi skapar mer likviditet till D-aktien, något som också kommer att bidra till aktien på lång sikt", säger han.

Ilija Batljan betonar att utdelningen för D-aktien, för den föreslagna teckningskursen är väldigt bra, och att bolaget känner sig trygga med att kunna förmedla detta till sina aktieägare.

"På kursen 16 kronor är det 12,5 procent avkastning. Vi känner oss trygga att vi ska kunna förklara för våra aktieägare att 12,5 procent är en väldigt bra avkastning", säger han.

Men varför skulle de vara med i emissionen när de kan köpa aktien billigare på marknaden?

"Jo absolut, men vi känner oss trygga med att förklara att 12,5 procent är en väldigt bra avkastning. Sen får vi se när det jobbet är gjort hur det ser ut", säger han och tillägger:

"Det är därför som ett antal huvudägare, vi har inte frågat några andra, har uttryckt sitt stöd att teckna i emissionen till den kursen".

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev