Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

SBB budar på Karlbergsvägen 77

Publicerad: 4 oktober 2018, 05:57

Bild: Riksbanken

Samhällsbolaget i Norden lägger ett aktiebud på preferensaktierna i Karlbergsvägen 77 som värderar dessa till 192 miljoner kronor och har även för avsikt att köpa stamaktierna i enfastighetsbolaget.


Ämnen i artikeln:

Karlbergsvägen 77SBB Fastigheter

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden lägger ett aktiebud på preferensaktierna i Karlbergsvägen 77 som värderar dessa till 192 miljoner kronor och har även för avsikt att köpa stamaktierna i enfastighetsbolaget.

Det framgår av ett pressmeddelande från SBB på torsdagen.

SBB erbjuder preferensaktieägarna 2,7742 nyemitterade SBB-aktier av serie D, som är ett nytt aktieslag. Det motsvarande cirka 86 kronor per preferensaktie då D-aktierna uppskattas vara värda 31 kronor styck.

SBB framhåller att nedgången i marknaden för nyproducerade bostadsrätter inneburit att fastigheten Karlbergsvägen 77 är i behov av att finna annat användningsområde än utveckling av bostäder. SBB kommer därför verka för möjligheten att använda fastigheten Kadetten 29 för skolverksamhet.

–SBB är idag Nordens ledande aktör inom samhällsfastigheter. Därför är detta ett naturligt steg att gå in och bidra till att det skapas funktionella utbildningslokaler i centrala Stockholm, säger Ilija Batljan, som är grundare och vd för SBB.

Budet motsvarar en budpremie om 72 procent jämfört med onsdagens stängningskurs om 50 kronor för preferensaktierna.

–SBB bjuder även in till samtal med ägarna av stamaktier i Karlbergsvägen 77 för en förhandlad affär som inte kommer att vara mer fördelaktig än erbjudandet, skriver SBB.

Preferensaktierna står för 14,6 procent av det totala antalet aktier och 1,7 procent av det totala antalet röster i Karlbergsvägen 77.

Om SBB skulle köpa samtliga stam- och preferensaktier så skulle bolagets fastighetsbestånd öka i värde från 25,6 miljarder kronor till 26,1 miljarder kronor, enligt SBB. Den justerade soliditeten skulle öka från 38,5 procent till 38,6 procent.

Preferensaktierna i Karlbergsvägen 77 handlas till kursen 82 kronor under torsdagsförmiddagen.

Dagens bud är bland annat villkorat av att SBB:s aktieägare godkänner införandet av stamaktier av serie D vid en extra bolagstämma.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.