torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

SBB blir största ägare i norskt bolag

Publicerad: 20 maj 2021, 08:18

SBB fortsätter sin expandering i Norge och blir största ägare i bostadsbolaget Solon Eiendom.

Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterIlija Batljan

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Ägarposten erhålls genom att SBB säljer sin fastighetsportfölj i Kristiansand till Solon Eiendom och i gengäld betalar det norska bolaget med nästan 7,42 miljoner nyemitterade aktier till priset av 43 norska kronor per aktie. 

SBB kommer efter affären att äga runt 15 procent av Solon Eiendom, men har som avsikt att inom kort öka ägandet till 20 procent. Bolaget kommer lämna ett erbjudande om köp av ytterligare 5 miljoner aktier för ett pris på 40 norska kronor per aktie. De fyra storägarna i Solon Eiendom som tillsammans kontrollerar cirka 75 procent av bolaget har accepterat att sälja sin pro rata-andel till SBB.  

Läs även: Investerare står på kö - men ingen vill sälja 

– Vi är imponerade av Solons resa i Norge, där de har lyckats kombinera god lönsamhet med att skapa attraktiva projekt. SBB:s expertis inom fastighetsutveckling i kombination med Solons förmåga att skapa attraktiva projekt kommer att tillföra värde i både Norge och Sverige, säger Ilija Batljan, vd och grundare på SBB, i en kommentar. 

Utöver detta ska de två bolagen även tillsammans inrätta ett joint venture som ska äga en av SBBs nuvarande fastighetsportföljer i Stockholm. Solon Eiendom kommer också noteras på First North i Stockholm för att ytterligare stärka sin aktieägarbas. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev