Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Sänkta boränteprognoser

Publicerad: 14 september 2012, 12:27

SBAB räknar med ytterligare sänkningar från Riksbanken och räknar med att boräntorna förblir låga året ut. SBAB skriver i Boräntenytt att man inte tror Riksbanken har gjort sin sista räntesänkning än utan räknar med att det kommer en till, sannolikt i december men möjligen redan i oktober


Ämnen i artikeln:

SBAB

Överlag sänker SBAB sina boränteprognoser. Bakom ligger dels att man nu räknar med ytterligare en räntesänkning från Riksbanken och dels att riskpremierna sjunkit snabbare än tidigare beräknat. Den korta bolåneräntan, tremånadersräntan, väntas ligga kvar kring nuvarande nivåer under resten av 2012 och första halvan av 2013. Sedan börjar den stiga försiktigt under andra halvan av 2013. Bolåneräntorna med längre bindningstider väntas, kortsiktigt, ligga kvar kring nuvarande nivåer men börjar stiga mot slutet av året och fortsätter uppåt under 2013.

På längre sikt räknar SBAB med att räntehöjningarna blir betydligt frekventare än vad som är ”inprisat” på marknaden och antar att styrräntan når sin beräknade jämviktsnivå på 3,5 procent i början av 2016 och sedan ligger kvar där.

Redaktionen

Källa: SBAB Boräntenytt

Ämnen i artikeln:

SBAB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.