Måndag03.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Sagax överskottsgrad imponerar

Publicerad: 21 Augusti 2014, 07:00

Sagax redovisar ett driftnetto på 233 miljoner kronor för årets andra kvartal. Hyresintäkterna för kvartalet uppgår till 269 miljoner och överskottsgraden ligger därmed på imponerande 86,6 procent. Av de bolag som redan har redovisat för andra kvartalet är det enkom Catena, 80,2 procent, och Tribona, 83,3 procent, som kommer i närheten av den överskottsgraden.


Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterSagaxTribona

Samtliga bolag är som bekant verksamma inom segmentet logistik som per definition har lägre underhållskostnader.

Bolagets förvaltningsresultat, där man bortser från värdeförändringar i sina dotterbolag, hamnar på 179 miljoner för kvartalet. Det är en ökning med 54 miljoner jämfört med samma kvartal ifjol men på grund av att värdeutvecklingen av bolagets förvaltningsfastigheter och finansiella instrument är betydligt sämre än ifjol blir resultat före skatt 171 miljoner kronor lägre än ifjol. Kvartalets resultat före skatt hamnar på 258 miljoner kronor.

Sagax har fortfarande en låg soliditet, 28 procent, men andra nyckeltal som räntetäckning, 2,4 gånger, och belåningsgraden 63 procent tyder på ett stabilt bolag.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.